Evoluția Evei de la 3 la 4 luni + câteva detalii

Jurnalul Cristinei pe care l-am ținut lună de lună mi-a plăcut foarte mult și am văzut evoluția ei treptată. Eva este cea de-a doua fetiță din familia noastră și a împlinit recent 4 luni așa că vreau să fac același lucru și pentru ea. Vreau să scriu evoluția ei lunară pentru că peste ani va fi o amintire extraordinară.

 



Am născut-o pe Eva cu câteva zile înainte de paște. Mai exact, a venit pe lume pe 16 Aprilie. Operația de cezariana a decurs ok, deși a fost puțin mai dureroasă ca prima. Cu toate astea, m-am refăcut în 3 zile. 
 
Eva a avut 2,900 kg și era mică, scumpică și după 3 zile deja nu mai puteam dormi în spital de răul ei.
Doctorițele de la neonatoloagie parcă vor să te bage mai mult în sperieți așa că m-au bombardat cu informații șocante încă de la prima vizită în salon. Tumefacție mamară, piciorul stâng este adus ușor spre interior, are un mic semn în frunte roșu care am înțeles că se accentuează când se enervează. Erau momente când îi fugea și un ochișor și se uita cruciș, iar problema asta se numea strabismul bebelușului. Noroc că știam că toate aceste chestii nu fac altceva decât sa te sperie și că problemele nu sunt chiar atât de grave pe cât ți se spune.
 

Cum s-a dezvoltat Eva de la 3 la 4 luni

 
Evoluția ei mi s-a părut că este diferită față de cea a Cristinei. Și-a ținut destul de repede căpușorul. Și pe la 3 luni deja își ținea singurică capul chiar dacă pentru perioade scurte de timp pentru că obosea. Cred că a ajutat-o destul de mult masajul făcut de o asistentă până la vârsta asta. Eu nu făceam decât să o pun când și când pe burtică și ea să se forțeze să-și ridice capul.

 
Pe la 3 luni jumătate a început să se învârtă doar spre stânga. Face o singură rotație și să se întoarcă pe burtică. Undeva aproape de 4 luni a început sa-și scoată și mânuța de sub ea. Poziția asta a îndrăgit-o imediat pentru ca după ce termina de supt se rostogolea aproape instant. O găsesc dormind pe burtă de cele mai multe ori atât la prânz, cât și pe timpul nopții.
 
Colici a avut o singură lună - de la 2 la 3 luni. A fost o lună grea pentru că plângea mult și foarte tare. Nu o mulțumea mai nimic și aliații mei erau sunetele albe de pe YouTube, feonul îl porneam doar în  caz de forță majoră, mai foloseam și suzeta pe care nu prea o accepta și mult plimbat cu ea în brațe. Le încercam pe rând pe fiecare până dădea roade una din ele. Ca și siropuri am încercat Espumisan, SAB simplex, Baby drink water și Infacol. Poate că singurele care au luptat împotriva colicilor au fost Espumisan și Infacol. 
 
Nu apucă cu mânuța și chiar dacă îi pun eu ceva în mânuță, le scapă rapid. Jucăriile potrivite le găsiți aici. Eu am jucăria asta de dentiție plus alte câteva zornăitoare, dar i le voi da treptat să nu se plictisească de ele. Alte schimbări nu am văzut, dar aștept să văd ce alte achiziții noi va mai avea și mă bucur de fiecare în parte.




 


Comentarii

  1. Cred ca nu ti.a fost usor dar acum cand privesti in urma ai cam uitat greul,asa.i?E o dragalasa mica!

    RăspundețiȘtergere
  2. Este tare scumpică ,numai cu Espumisan scăpam și eu de colici când aveau ,cu altceva nu le trecea ,în schimb la asta mică nu scăpasem de colici că începuse să-i dea dințișorii ,pe la 3 luni jumătate a început să-i apară primul dinte ! Este foarte greu cu ei până-i vezi mărișori ,până merg singuri ...Este minunat un astfel de jurnal ,eu nu am făcut nici la una .

    RăspundețiȘtergere
  3. Este o scumpa si o frumoasa micuta Eva!nici un copil nu este la fel!si trec de la o stare la alta si noi ca mame ne speriem,dar totul trece cu ajutorul bunului Dumnezeu!Multa sanatate si crestere usoara va doresc draga mea!

    RăspundețiȘtergere
  4. Vai cat este de dragalasa, perioada aceasta este plină de provocări, iar noi ca părinții ne dorim tare mult ca totul sa fie bine

    RăspundețiȘtergere
  5. sunt de argint de la Garman, m-am căsătorit acum 8 ani fără un copil, căutam cu disperare o soluție pentru că doctorul a spus că nu pot rămâne însărcinată, dar un prieten de-al meu m-a îndrumat către un jucător de vrăji numit Dr. White și i-a explicat problemele mele și mi-a promis că totul va fi bine cu mine în 12 zile, mi-a dat câteva instrucțiuni pe care le-am făcut perfect, am fost la spital pentru test și mi-au confirmat că sunt însărcinată cu o săptămână și acum am frumosul meu fiu și mai am o altă sarcină chiar acum, mulțumesc ție dr White, contactează-l pentru tot felul de soluții,

    1) dacă doriți să returnați Ex.
    2) dacă vrei vraja să rămâi însărcinată.
    3) dacă doriți să opriți avortul spontan.
    4) dacă vrei să fii iubit de cineva.
    5) vraja pentru a vindeca tot felul de boli sau boli.
    Si altii.
    el este cel mai bun și foarte adevărat. wightmagicmaster@gmail.com. WhatsApp: +17168691327

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu