Sfaturi utile pentru a alege jucarii pentru copii mici


Alegerea jucăriilor pentru micuțul tău este un lucru interesant si totusi plin de provocari sau intrebari. Fiecare copil este diferit și are un gust unic si o inclinatie aparte pentru jocuri și jucării. Acestea fiind spuse, nu toate jucăriile vor fi potrivite pentru copilul tau mic, fie el baiat ori fetita. Companiile de jucării au câteva reguli și planuri specifice pentru dezvoltarea acestor produse.



De exemplu, aceste firme iau în considerare vârsta, sexul și scopul utilizarii înainte de a începe să creeze accesorii de joacă pentru copii. Înainte de a face orice achiziții, faceți o cercetare proprie și citiți câteva recenzii sau verificati cu alti parinti, pentru a face alegerea corectă. Iata ce sfaturi credem noi ca sunt cu adevarat de folos:
  1. Puneti siguranta pe primul loc

Protejarea copiilor de orice lucru rau (oricat de mic ar parea la o prima vedere) poate deveni o povară și poate dezvolta un comportament obsesiv, pentru fiecare părinte. Există însă unele lucruri pe care le poți face pentru a împiedica să se întâmple asta - cum ar fi să faci niște cercetări și să citești instrucțiunile din cutie. Fiecare jucărie are un manual de instrucțiuni în care puteți citi despre constructia/compozitia acesteia și puteti afla ce materiale sunt utilizate. Puteți afla chiar dacă sunt aprobate de organismele europene, mondiale sau Montessori.


  1. Alegeti (si) jucariile educationale

Piața este plină de jucării ce il pot face pe copil să rămână concentrat pe joc. Dar fiecare părinte vrea nu doar ca timpul celui mic sa treaca mai usor sau mai repede, ci doreste să-și ajute copilul să-și îmbunătățească dezvoltarea creierului. Pentru a face acest lucru, ar trebui să luați în considerare cumpărarea de jucării cu scopuri educaționale, cum ar fi jucăriile care ii pot ajuta să învețe numere, litere sau să recunoască animale și plante. Potrivit site-ului BornCute, piața este plină de jucării perfecte pentru copii de 2 ani si mai mult, ce îi pot ajuta să învețe elementele de bază ale scrierii și numărarii. 

  1. Distractie sau nervi?

Alegerea jucăriilor pentru copilul tău nu este doar o decizie pe care o vei lua in dreptul acestuia; tine cont si de gusturile micutului. Nu vrei ca mai tarziu sa nu rezisti psihic si sa zdrobesti sau sa arunci jucăriile micuțului tău - deoarece scot sunete enervante, de exemplu. În timp ce vă aflați în magazinul de jucării sau navigati online, analizati cum sună sau funcționează. Amândoi trebuie să vă bucurați și să fiți fericiți cu respectiva jucarie.

  1. Despre creativitate si interactiuni sociale

Unele jucării sunt concepute special ca cei mici sa isi exprime creativitatea și sa iși îmbunătăteasca viața socială. Acestea ii pot ajuta pe copii să își descopere talentele și să își facă prieteni noi, în timpul jocului. Cele mai recomandate jucării pentru o viață socială mai bună a copilului sunt cele care ii dau un anumit rol celui mic si il transpun in pielea unui personaj sau in rolul unei meserii - cum ar fi aceea de medic, de casier sau  jucăriile de machiaj pentru fete. In timpul jocului cei mici pot interacționa cu prietenii sau parintii - pentru a dezvolta o legătură mai bună cu micuții. Indiferent de alegerea pe care o faceți, se vor bucura cu siguranță.

  1. Sprijinirea abilitatilor motorii fine

De-a lungul dezvoltarii copilului dvs., este important să fiți atenți la abilitățile lor motorii. Unele dintre acestea se dezvoltă în mod natural, insa nu este o greșeală dacă le dati o mana de ajutor. Copiii învață multe in timpul de joacă, iar jucăriile potrivite pot fi de mare ajutor pentru ei. Când sunt mici, le puteti cumpăra jucării care incurajeaza mai multe interacțiuni cu mâinile și cu degetele, cum ar fi puzzle-urile, ori jocurile de construit (turnuri etc). În acest fel, prichindeii își pot exersa abilitățile motrice existente și le pot dezvolta pe altele noi.

Cumpărarea jucăriilor potrivite pentru copiii poate fi uneori un lucru greu de făcut; mai ales daca nu știți cum să începeți cercetarea. Dacă nu doriți să o faceți singur, apelati la partenerul de viata sau la un alt membru al familiei, pentru a vă ajuta. Rețineți să citiți câteva recenzii și experiențe ale altor părinți prin intermediul unor forumuri/social media sau să le vorbiți atunci când îl luati pe cel mic de la grădiniță ori cresa.

Comentarii

  1. Foarte bune sfaturile tale. Tot timpul încerc sa țin cont de ele, când ofer un cadou.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu aleg jucarii in functie de varsta copilului, dar și in functie de siguranta lor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu ma ghidez dupa aceleasi lucruri, atunci cand aleg jucarii.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cand era Jasmine micuta fix dupa aceleasi criterii ma ghidam si eu. Acum este mai mare si are alte pretentii :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Articolul tau mi-a adus aminte de o bagheta cu lumini si sunete pe care i-am luat-o nepoatei de ziua ei, in aprilie, si care apoi ne-a pus nervii pe bigudiuri tuturor. Se auzea atata de tare si facea asa urat! Noroc ca a spart-o intre timp.

    RăspundețiȘtergere
  6. Fiecare etapa din viata copilului va avea jucarii diferite asa ca sfaturile sunt binevenite.

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte bine ai abordat tema. Si... mereu este o provocare si o problema cumpararea jucariilor. Educative sau numai colorate si usor stricabile, nu conteaza pentru copil, el le vrea.

    RăspundețiȘtergere
  8. Vă mulțumesc pentru ceea ce ați făcut pentru mine { Dr dawn acuna }! Soțul meu a încetat să completeze actele de divorț după ce te-am contactat pentru a mă ajuta să opresc divorțul cu soțul meu și acum lucrurile merg mult mai bine acum. După cum ați spus, tot procesul privind divorțul a fost anulat și femeia rea ​​care provoacă problema în căsnicia mea a fost trimisă de soțul meu și acum suntem fericiți împreună, dacă aveți probleme în relație sau căsătorie sau orice alte probleme. , îi puteți e-mail la: ( dawnacuna314@gmail.com ) sau WhatsApp ei ( +2348032246310 ).

    S-a specializat pe următoarele vrăji:

    *Vrăji de dragoste
    *Vrăji de căsătorie
    *Vrăji de bani
    *Vrăji de frumusețe
    *Vrăji de bogăție
    *VÂRGILE DE ATRACȚIE SEXUALĂ
    *VRAJI DE VINDECA HIV
    *Vrăji de cazinou
    *ELIMINAȚI Vrăjile de blestem
    *Vrăji de protecție
    *Vrăji de loterie
    *Vrăji de noroc
    *VORGE DE FERTILITATE

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu