Cum scapam de tuse si nas infundat

Cristina are o imunitate foarte bună și de fiecare dată a răcit din cauza noastră. O dată sau de 2 ori a luat de la soț și de data asta din cauza mea. Am răcit un pic în sensul că îmi curgea nasul. Nu am putut lua nici o pastilă pentru că încă mai alăptez așa că mi-am luat doar picături de nas și câte un paracetamol. Ghinionul meu a fost că i-am dat și Cristinei.

Mare problemă cu acești copii mici care nu știu să își sufle nasul. Problema cea mare vine abia atunci când vine vorba de somn. Atunci mucișorii îi cad în gât și hârâie sau are nasul înfundat și nu poate respira și se panichează. Am folosit batista bebelușului și îi mai scoteam o parte din mucozități dar tot mai avea probleme dar măcar reușea să  doarmă câtuși de cât bine. Pe timpul zilei mai foloseam un spray cu apă de mare. Normal cică acesta curăță căile nazale. Nu am văzut vreo schimbare de la acest spray.

În timp ce eu speram să își revină, a început să tușească. O tuse păcătoasă care se auzea tare urât. Este tare problematic cu răcelile la copii pentru că am înțeles că se pot complica foarte ușor așa că am ales să merg la doctor. De obicei merg la dr Bușilă Camelia(Galati). Eu sunt mulțumită de ea. Mi-a dat niște tratamente ok în trecut și am zis să apelez în continuare la ea. Mă bucur că nu îi dă antibiotic din prima și că încearcă diverse chestii mai blânde. M-am bucurat că la consultație a tușit de câteva ori și în felul ăsta a putut auzi exact despre ce tuse vorbeam eu.

Tratamentul pentru tuse plus mucișori(menționez că nu a făcut febră absolut deloc) a fost așa:
  1. Biosept 5 ml (dimineață, la prânz și seara)  10 zile
  2. Prospan(merge folosit și Aerius) 3 ml (dimineață, la prânz și seara)  7 zile
  3. Zyrtec 10 picături dimineața și seara 
  4. 2,5 ml Respisun(pentru aerosoli) de 2 ori pe zi

Eu am fost marți și a zis că dacă până sâmbătă nu se ameliorează o va trece pe antibiotic. Astăzi, la o zi și jumătate de la începerea tratamentului, pot spune că ziua tușește foarte rar. cel mai des are probleme seara. Are mucișori în gât/nas și când dă să îi tragă se îneacă și o apucă plânsul. Sper să scap de problema asta cât mai repede. Părerea mea că tratamentul primit îl puteți testa înainte de a ajunge la doctor.

Biosept este un produs de la Fares și este pentru tuse. Oricum ar fi, vă puteți inspira din tratamentul primit dar dacă tusea persistă mai mult de 2-3 zile vă sfătuiesc să consultați un specialist. Mai ales dacă este vorba despre un bebeluș.

Comentarii