Bebe are febra dar nu este racit

Toate bune și frumoase dar când bebe este moale și face febră atunci intru puțin în panică. Eu de obicei nu mă panichez foarte ușor dar am citit pe diverse site-uri și grupuri că nu te joci cu febra și cel mai bine este să mergi la un medic pentru a vedea exact cauza.

La ora 4 dimineața Criss s-a trezit și era mârâită și se foia. Atunci am observat că era foarte caldă pe frunte și i-am luat temperatura. Era 38 și puțin. Am mai așteptat un picuț și i-am luat iarăși febra și aceasta era aproape 39. I-am dat Nurofen iar aceasta a scăzut și Criss a adormit liniștită până dimineață.

Știu că de la dinți/măsele poate face febră așa că nu m-am agitat prea tare. Am așteptat cuminte să vedem dacă cineva își face apariția. Dimineață când s-a trezit nu a mai făcut febră și totul a decurs normal și m-am gândit că a fost ceva trecător. După somnul de prânz iarăși a făcut febră și i-am administrat iarăși Nurofen. Singurul motiv m-am gândit că sunt dinții pentru că nasul nu-i curgea, nu tușea, nu avea nici un alt simptom.

Următoarea noapte a făcut iarăși febră, tot în jurul orei 4. Dimineață aceeași poveste. Nu mai avea febră și era foarte vioaie. La prânz s-a repetat povestea și iarăși a făcut febră. Am zis că este momentul în care trebuie să consult un specialist pentru că o problemă este.

După consultul doctoriței mi-a zis că are Guturai. Nu am mai auzit despre această boală de foarte mult timp, cred că tot din copilărie. Tratamentul a fost așa: Nurofen atunci când are febră, tantum verde spray de 3 ori pe zi(de preferat cu 30 minute înainte de masă ca să nu o mai doară gâtul și să poată mânca) și Isoprinosine de 3 ori pe zi. Doctorița pleca din localitate și mi-a spus ca în cazul în care după 3 zile de administrarea tratamentului prescris febra persistă să îi dau și un antibiotic.

Am dat 50 lei pe Isoprinosine și după ce i-am administrat de 3 ori siropelul nu a mai făcut pic de febră. Pentru mine a funcționat perfect tratamentul și în ciuda faptului că acest sirop a fost scump dar eficient.

Eu nu vă îndemn să administrați copilului tratamentul primit de mine pentru că tratamentul trebuie să fie administrat de doctor în urma unei consultații. Eu doar vă povestesc ce am pățit eu și felul în care mi-am rezolvat problema.

Comentarii