Diversificare bebe 6-7 luni

Diversificarea la bebeluși este un subiect destul de controversat. Trebuie să te informezi din mai multe surse și să alegi pentru copilul tău ceea ce crezi că este mai bine. Fetița mea peste are 8 luni și mi-ar place să cred că ce a fost greu a cam trecut. Am impresia că mă înțelege și cu toate că mă vrea în preajma ei mai tot timpul simt că "mă pot înțelege cu ea". Am exagerat puțin dar ăsta este sentimentul. 

Dar astăzi vreau să vorbim despre diversificare. Acum o lună v-am spus despre agitația mea înainte de a începe. La 6 luni am început cu pireul de legume. Se începe cu legume pentru că ele sunt puțin mai greu acceptate de copii. În zilele când se introduce un aliment nou se poate introduce orice. Acest tabel este orientativ și nu trebuie urmat întocmai. Ca de exemplu eu am început cu morcov(3 zile) după care păstârnac, etc.
Cu unele legume nu sunt deacord. Pe listă apare fenicul. Recunosc că nu am folosit și nici măcar nu știam cum arată dar am zis că atâta timp cât este trecut pe această listă să îi dau poate este ceva ce îi va place. Am dat 2 lei pe această bucată dar nu m-a impresionat cu nimic. Este puțin mentolat și cu un gust puternic  și este indicat să nu folosiți o cantitate foarte mare. Gustul nu a fost schimbat. Cel puțin eu nu am simțit dar nici nu aș mai cumpăra altă dată.

La 7 luni am început să introduc fructe. În tabel găsiți fructele pe care le puteți introduce. Eu nu i-am dat decât măr(copt, la aburi sau dat pe răzătoarea de sticlă), pară(preparată la fel ca mărul), banană, mango(a fost fructul preferat) și avocado. Avocado poate fi considerat atât fruct cât și legumă. I-am dat avocado amestecat cu brânzică de casă care a fost foarte gustos și mi-a plăcut și mie deși nu ador acest fruct și am amestecat avocado și cu legume. 

La 7 luni i-am dat pentru prima oară cărniță. Am avut o găină de țară ș am porțiinat pieptul în bucăți mici de 30-50 gr și le-am ambalat individual și băgat în congelator. Fetița mea mănâncă foarte puțin și din 50 gr de carne îi dau 3 zile. Am făcut și brânzică pentru prima oară și am să vă povestesc în detaliu într-un nou articol. Într-o singură zi i-am dat un sfert de gălbenuș de ou. Nu este indicat să îi dai bebelușului ou mai mult de 2 - 3 ori pe săptămână. 

Orientativ v-am lăsat acel tabel dar asta nu înseamnă că puteți să dați și alte legume sau fructe care nu corespund vârstei copilului vostru dar trebuie să fiți cu băgare de seamă. Am acest tabel de la un grup de mămici după Facebook. 

Dacă sunteți sau nu deacord cu mine îmi puteți spune părerea voastră !!!

Comentarii

  1. Bună Ramona, foarte util articolul. Și noi ne pregătim de diversificare, buburuza noastră are acum 20 săptămâni și mai avem puțin. Vreau sa te rog dacă e posibil să-mi trimiți pe e-mail tabelul de mai sus, poza din articol nu e clara si nu reușesc să citesc foarte bine ce scrie. Îți mulțumesc mult și spor in toate!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma poate ajuta o mamica cu al doilea tabel ( poza )

    RăspundețiȘtergere
  3. Hello, an amazing Information dude. Thanks for sharing this nice information with us. Lac pentru unghii

    RăspundețiȘtergere
  4. Vă mulțumesc pentru ceea ce ați făcut pentru mine { Dr dawn acuna }! Soțul meu a încetat să completeze actele de divorț după ce te-am contactat pentru a mă ajuta să opresc divorțul cu soțul meu și acum lucrurile merg mult mai bine acum. După cum ați spus, tot procesul privind divorțul a fost anulat și femeia rea ​​care provoacă problema în căsnicia mea a fost trimisă de soțul meu și acum suntem fericiți împreună, dacă aveți probleme în relație sau căsătorie sau orice alte probleme. , îi puteți e-mail la: ( dawnacuna314@gmail.com ) sau WhatsApp ei ( +2348032246310 ).

    S-a specializat pe următoarele vrăji:

    *Vrăji de dragoste
    *Vrăji de căsătorie
    *Vrăji de bani
    *Vrăji de frumusețe
    *Vrăji de bogăție
    *VÂRGILE DE ATRACȚIE SEXUALĂ
    *VRAJI DE VINDECA HIV
    *Vrăji de cazinou
    *ELIMINAȚI Vrăjile de blestem
    *Vrăji de protecție
    *Vrăji de loterie
    *Vrăji de noroc
    *VORGE DE FERTILITATE

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu