Hematologie Fundeni

Am decis să mă duc la hematologie la Fundeni pentru a mă vedea un specialist și să văd părerea lui și tratamentul pe care va trebui să îl urmez în timpul sarcinii. Am auzit că doamna doctor Uscățescu este cea mai bună pentru gravidele cu probleme de sânge. Cu vreo 2 săptămâni înainte de a merge la ea am corespondat pe mail și surprinzător a fost receptivă și mi-a răspuns repede.

Am hotărât că joi dimineață să fiu acolo și trebuia să ajung la spital nemâncată. Din Galați am plecat la ora 4 și pentru că din cauza sarcinii nu pot sta prea mult timp nemâncată dimineața am hotărât să mă culc în mașină. La ora 7 eram la Fundeni și am găsit-o imediat pe asistenta doamnei doctor. Asistenta a fost .... să zicem drăguță(asta ca să nu fiu prea exigentă și să am prea multe pretenții de la personalul bugetar) și imediat după ce mi-a luat sânge a intrat și doamna doctor Uscățescu în acea încăpere și asistenta a început să îi spună problema mea. Doctorița a fost iritată de prezența mea deși nu înțelegeam de ce și a fost foarte ..... tranșantă cu mine! Că la problema pe care o am categoric nu pot naște în Galați pentru că Galațiul a avut un caz sau două ca al meu, că va trebui să trec pe Hydrea(o pastilă pe care oricum nu aș vrea sub nici o formă să iau pentru că e gen citostatic), etc.

Am vorbit cu asistenta și mi-a zis că la ora 14.00 să vin să mă vadă doamna doctor pentru că atunci îmi vor ieși și analizele și voi putea vorbi cu doctorița. Am plecat liniștită și nu prea pentru că urma să mă găsesc iar cu doctorița care nu a avut cel mai frumos comportament.

La ora 13.00 eram înapoi la spital și după o oră de așteptat a venit asistenta la mine să îmi spună că este o problemă cu nu știu ce aparat și că mai durează până vin analizele mele. Am intrat într-o sală în care pe un perete era plin cu scaune iar într-un colț era un birou cu 2 scaune. Din când în când mai venea doctorița împreună cu o asistentă striga persoana respectivă și toată discuția se ținea în fața tuturor .... aveam impresia că sunt la o terapie de grup la care urma să asist.

Să vorbesc acum strict de cazul meu ..... Mi-am auzit numele și m-am așezat frumos pe scaun la care a început discursul doctoriței .... "ești cel mai grav caz de astăzi" și din vorbă în vorbă i-am spus că tratamentul cu aspirină mi-a fost administrat de către doctorul de la Viena de la AKH .... și la auzul acestor vorbe a început să îmi vorbească foarte tranșant. Sigur ne ducem la medici în afară și dăm o grămadă de bani deși avem și în țară mulți medici buni .... că tratamentul care mi s-a dat a fost greșit și că acum sunt mult mai rău ca înainte(deși nimeni nu a mai zis asta până acum) .... că o sarcină ca a mea ar fi fost propusă pentru avort pe vremea lui Ceaușescu ... și multe vorbe de genul ăsta care treptat treptat m-au deranjat și inevitabil am izbucnit în plâns. Cred că în felul ăsta s-a mai sensibilizat puțin și ACUM se găseau soluții și nu aveam nici un motiv să mă îngrijorez chiar așa!!!!!

După multe vorbe dureroase în care nu pot să spun decât că sunt foarte grav și mi-a sugerat să mă duc la un anumit medic la Iași pentru că are experiența necesară cazului mei a urmat tratamentul sugerat de dânsa.

A spus să iau o Aspirina cardio pe zi(100 mg) în loc de Aspenter 2 pastile pe zi (150 mg) cât luam înainte, pentru sarcină mi-a dat Elevit (vitamine) o pastilă pe zi în loc de Femibion 2 cât laum înainte și în plus ea mi-a mai dat 4 pastile de No Spa pe zi deși pe mine nu mă doare absolut nimic. Eu sincer cred că acest tratament mi l-a dat pentru a vedea că își pune și ea amprenta pentru că în mare parte aceleași pastile luam și înainte numai că sub altă denumire.

Am plecat din cabinet umflată de plâns .... la mașină când i-am povestit iubitului meu am mai tras o tură de plâns și tot așa!!! Deci am fost până la București să rezolv o problemă ..... nu am rezolvat nimic .... am cheltuit și niște bani fără nici un rezultat și în plus am plecat mult mai îngrijorată ca până atunci!!!!

Asta e ..... acum va trebui să mă duc la Iași în speranța că voi găsi niște medici puțini mai drăguți!

Comentarii