Diagnosticata cu Trombocitemie esentiala(1)




Să fac o scurtă prezentare a mea pentru a ne cunoaște mai bine și a putea să comunicăm mult mai bine.

Am 30 de ani ... mai exact anul voi face 31 de ani și sunt necăsătorită. Vorbesc cu iubitul meu de 10 ani și pot spune că ne iubim la fel de mult ca la început(cel puțin ăsta e sentimentul pe care îl am eu).  Pentru mine căsătoria nu a fost și nu reprezintă o prioritate ... chiar nu consider că trebuie să fim legați de o hârtie pentru a avea încredere maximă sau siguranța de care au nevoie unele persoane. Poate că voi face și acest pas într-o bună zi dar nu vreau să duc discuția în direcția asta pentru că nu ăsta este subiectul principal.

Acum 3 ani am descoperit absolut întâmplător că am o boală .... o boală de care nu voi scăpa toată viața mea. Să te trezești la 27 de ani că ai o astfel de problemă nu este tocmai plăcut. Am fost diagnosticată cu trombocitemie esențială. Concret am o problemă legată de sânge și mai exact o trombocitele din sânge sunt produse în cantitați mai mari decât este normal. De la doctori am aflat că esenţială înseamnă că este cauză necunoscută şi m-am agăţat de acest aspect încercând să merg la cât mai mulţi medici din mai multe oraşe poate reuşesc să rezolv această problemă care mă apăsa rău. Am fost la Bucureşti unde mi-a făcut o biopsie osoasă şi mi s-a zis că măduva spinării produce mai multe trombocite decât este normal, am fost la Iaşi de 2 ori la profesori doctori care nu mi-au putut spune nimic suplimentar faţă de ce ştiam.

M-am resemnat şi am decis să mă duc la hematologul din Galaţi(aşa se cheamă specializarea doctorului care se ocupă de problemle legate de sânge) care mi-a prescris un tratament ... mai exact Thromboreductic. Până să am această problemă nu credeam că atât de multă lume suferă de această problemă şi impresia mea este că de fiecare dată când mă duc la cabinet sunt din ce în ce mai mulţi oameni care au nevoie de ajutor de specialitate. Aşteptând în fiecare lună pe holurile spitalului să intru la doctoriţă nu cred că am văzut prea multe persoane tinere ... de obicei problemele astea apar  la persoane de peste 60 de ani.

Am fost la Viena pentru că am găsit un specialist acolo şi vroiam să aud şi părerea lui. Am ajuns acolo prin intermediul unui .... om bun l-aş putea numi. Necunoscând limba am luat legătura cu un asistent român de la spitalul AKH din Viena care mi-a făcut programare la o clinică particulară şi care urma să îmi traduca conversaţia mea cu doctorul. M-am găsit cu el cu 15 minute înainte de programare şi i-am spus rezumatul problemei mele ca să ştie ce să îi spună doctorului. Doctorul la care am fost era destul de în vârstă şi am văzut că scrisese cărţi de specialitate şi lucra la spitalul AKH. El mi-a spus că nu e bine să iau Thromboreductin pentru că sunt o persoană tânără şi nu sunt făcute teste pe persoanele care să fi luat mai mult de 40 de ani acest medicament şi că în timp îmi afectează inima.  S-a uitat pe analizele mele şi mi-a spus că tratamentul pe care mi-l recomandă el este să iau două aspirine pe zi şi să stau liniştită că trombocitele mele se vor stabiliza şi chiar dacă nu reuşesc să le aduc în limite să le tratez cu indiferenţă.(nu recomand nimănui să urmeze acest tratament decât dacă este dat de un doctor specializat)

Am aflat că această boală poate afecta în timp şi dorinţa mea de a avea un copil. De atunci m-am gândit că trebuie să fac ceva în acest sens pentru că toată lumea mi-a spus că în situaţia dată sarcina mea va fi una mai delicată.
Şi acum începe distracţia .....
To be continued

Comentarii